Born-kullet

Aksa på tur

2008: Det er nå 12 år siden vårt første kull ble født og her er oppdateringen om hvordan det er med dem i dag.

Det er dessverre 7 som ikke er mer:

Mamma Tippi: Ble 12,5 år. Hun var en veldig frisk hund hele livet men i sommer var det ikke noen medisiner som hjalp på hennes vonde skulder så da valgte vi å la henne slippe.

Monty: Ble drept i bilulykke da han var 5 år. Et spes. stort tap for eier da han var førerhund.

Blacky: Døde av en veldig hissig miltkreft 8,5 år gammel. Lise som eide henne har nå en ny flat "Skippy" fra kullet vårt i 2017.

Leo: Fikk problemer med at maten kom i luftrøret og de valgte å ikke operer ham da han ble dårlig av lungebetennelse igjen. Han ble 9,5 år.

Felix: Gikk bort etter kort sykdom i februar 2020 

Nike: Gikk bort 28.12.19 etter akutt sykdom.

Aksa: Døde 7.05.20 ble dårlig på tur og kom seg aldri.

På resten av hundene er det gode tilbakemeldinger:

Ibsen: Han døde 14.07.20 Han bodde Danmark og har vært en frisk hund. Han ble også kjørt på av bil men overlevde med et brukket bein. Han ble lappet sammen og har hatt det fin. Litt stiv i det beinet. Han er far til 16 og bestefar til veldig mange.

Rikke: Hun har også blitt mor til 5 fine hunder og bestemor til 15. Hun er frisk rent bortsett fra at hun etter valpingen utviklet epilepsi. Hun har anfall med opp til 1/2 års intervaller og hun er ikke medisinert. Dyrlegen mener ikke det er arvelig.

Laika: Det går veldig bra med Laika, forteller Marianne. Hun er en usedvanlig sprek 10 åring.Vært veldig lite syk. Bare vært hos veterinær i forhold til vanlig kontroll. Hun er stort sett glad som andre flatter.

Frøya:Familien sier at Frøya har gitt dem alle veldig mye glede. Hun er kjempeglad i å gå tur - alltid glad og fornøyd. Legger seg flat for alle hunder vi møter - store og små. Eneste gangene hun sier kraftig fra  - og faktisk kan gå til angrep på en annen hund er hvis den andre hunden er i vårt hus eller vår hytte før hun kommer inn. Hun har vært frisk hele tiden - har noen kuler på brystet - men veterinæren vurderer og følger med på de - anbefaler ikke operasjon hvis de ikke er plagsomme -og at de sannsynligvis er fettkuler. Har hatt en av de i flere år.

 

 

 Jeg har spart hele dagboken fra da kullet var valper og kan fås dersom noen ønsker det.