14. mar, 2019

Step har fått 7 søte små valper

Etter en lang dag med gåing ut og pesing kom første valp til verden 13. mars kl 17.45. En søt liten brun hannhund. Vi synes han så så liten ut, men han skulle senere vise seg å være den største. Neste som kom var også en brun hannhund. Han har vi merket med blanko på venstre forben, så han er fra nå av brun hannhund venstre foran.
Da klokken begynte å nærme seg 19 kom Kasper og Nora kom hjem fra jobb. Kl 19.06 kom den første tispa. Hun var også brun. På dette tidspunktet begynte vi å lure på om det bare ville komme brune valper, men det trengte vi ikke tenkte på i mer enn noen minutter før en svart tispe meldte sin ankomst.
Da så vi at Step falt litt mer til ro, men hadde fortsatt rier så vi var ganske sikre på at det var flere der inne. Frank hadde laget middag, så de som ville spiste litt, mens alle satt og så på de fire søte små valpene som Step vasket og ordnet med. Step fikk også litt havregrynsuppe med fløte og egg vi hadde laget klart på forhånd og fikk litt kyllingrester som lå igjen på noen tallerkner.
Da var vi alle klare for de siste valpene. 19.45 kom en fin sort hannhund, 20.27 kom en brun tispe, hun fikk da merking på hø framben. Nesten en time måtte vi vente før en brun tispe kom og rundet av showet.  Da var vi all trøtte og ikke minst Step. Vi måtte ta på henne bånd for å få henne ut å tisse litt før hun løp opp til valpene igjen så fort hun kunne.
Hun virker allerede som en super mor, legger seg godt til så det er lett for valpene å komme til puppene og vasker og ordner med dem. Natten gikk også fint, Nora og Kasper sov på rommet med valpene og spratt opp med en gang det kom et lite pip, og fikk lagt dem til en pupp hvis de var kommet litt på avveie.
I dag er Nora hjemme med valpene og dagen har gått mest til å spise og sove både for Step og de små valpene.

Step har da i alt fått:
4 tisper - 1 sort og 3 brune
3 hanner - 1 sort og 2 brune

Vi tar kontakt med potensielle valpekjøpere i løpet av helgen.