14. jan, 2019

14. januar - 33 dager på vei og bare en måned igjen

I dag er Penny 33 dager på vei og over halvveis i svangerskapet. Mens de første tre ukene gikk veldig sakte, går tiden vanvittig fort nå.

Siden Penny gikk tom sist hadde jeg bestemt meg for å ikke starte planleggingen før jeg var helt sikker på at det kommer valper, og siden alt skal være klart minst en uke før fødsel er det nok å gjøre.

Mens jeg har vært på hundeutstilling i Letohallen i helgen har Penny vært på Norefjell med Jan (samboer) og hans sønn Casper på 10 år. Rapportene derfra er at Penny koser seg, sover litt mer enn før, får litt mer godis enn før og får lov til å gjøre ting hun vanligvis ikke får lov til :-), men ellers er helt som vanlig. Appetitten har økt, men det er ikke nødvendig med tilleggsforing ennå. Men hun får en rå eggeplomme og litt rått kjøtt i tillegg til tørrforet. Valpene skal nemlig ikke legge seg utenfor ribbeina, men innenfor. Magen har begynt å vokse litt, men ikke så mye. Fostrene er fortsatt inne i en tid med langsom vekst.

De er omlag 2,5 til 3 cm lange og en kan tydelig skille mellom for og bakbein, ørene og øynene er  dannet. Har kikket litt på bilder (som dessverre er beskyttet av opphavrett så jeg kan ikke legge dem ut) og på dette stadiet er de nesten lik et menneskefoster. Hvis du googler hundefoster finner du fine bilder.

I dag har jeg kjøpt et oppblåsbart basseng som kommer til å være valpenes «rom» de første par – tre ukene. Vi bruker det i stedet for den tradisjonelle valpekassen. Så blir det spennende å se hvor lang tid det tar før de krever større plass.

Og jeg kjenner at jeg blir mer og mer nyskjerrig på hvem som er inni magen til Penny og gleder meg til å hilse på dem.

Lill