13. feb, 2019

13. februar: To tisper og tre hanner

I dag morges klokken 03:35 kom den første valpen og 05:40 kom den siste en tispe. Og selv om det i følge arvelæren skulle bli 25 prosent leverfargede er alle valpene sorte. Den minste veide 377 gram og den største 450 gram.

Penny begynte å bli urolig allerede mandag, og vi trodd lenge at de ville komme da. Annette kjørte fra Nesbyen på natten men reiste tilbake igjen dagen etter. Mandag ettermiddag kom ei god venninne Anne-Sofie til oss og hun var her helt til alt var over. Det ble lange netter med klapping og kosing med Penny og baking av kanelboller og kringle.  Penny gravde, peste og sov om hverandre.

Tirsdag kveld ble Pennys rier merkbart kraftigere, og klokken 22.30 kom Annette. Det gikk ennå fem timer før første valp kom. Riene kunne vært sterkere, og det tok lang tid for Penny og presse han ut. Men Annettes kyndige jordmorhender hjalp til, uten dem er jeg redd vi hadde måttet reise til veterinær. Men etter at første gutt var født, kom resten stille og rolig uten at vi trengte å hjelpe noe særlig til.

Penny trives som mor. Jeg har hørt at en del tisper kan bli litt overrasket og redde når de får den første valpen, og det var jeg forberedt på. Men Penny skjønte instinktivt hva hun skulle gjøre. Hun passer godt på dem, rydder opp og sørger for at alle får mat. Og melk har hun nok av.

Penny nyter dagene og får både mat og drikke servert i valpekassen. For å gå ut det vil hun ikke. Har fått henne ut for å tisse et par ganger – men det er bare rett ut og rett inn.

I løpet av kort tid kommer vi til å ta kontakt med de som vil ha valp etter Penny og Frille.

Kommer til å oppdatere valpedagboken ofte fremover så følg med.  Følg også med på kullsøster Step sin valpedagbok, 13.mars venter hun valper-