20. feb, 2019

20. februar: 1 uke gamle

I dag har valpene fått sin første kloklipp, det gikk veldig bra. Klørne vokser fort og er skarpe så det er viktig å klippe dem blant annet for å skåne Penny sine jur.

Alle var rolige og fikk mye kos. I dag har vi hatt besøk av min mor som «hjalp» til med kosingen. Vi sørger for at alle valpene får egentid med oss tobeinte hver dag. Det er viktig at de blir vant til å håndteres.

Jeg var veldig spent på vektoppgangen i dag, for i natt var valpene litt urolige – alle har lagt fint på seg. Og i morgen tipper jeg at de to største runder kiloen. Jeg antar at nattens uro skyldes at de har hatt et «økedøgn», de trenger mer melk – og får å sørge for at Penny gir dem det de trenger må de suge oftere. Men i løpet av dagen/kvelden har roen senket seg igjen.

I dag har også valpene fått større plass. Jeg synes nemlig at Penny lå litt for mye i bue når hun ammet, så nå har de et større basseng og mer tumleplass. De beveger seg allerede ganske mye – og neste uke tenker jeg de vil få glede av den store plassen. Penny har i alle fall flatet helt ut.