24. feb, 2019

24. februar

I dag har Penny og jeg vært på (det vi nå kaller) langtur. Over en time fri fra valpene, som forøvrig sannsynligvis sov seg gjennom hele «hjemme-alene» treningen. Håndteringstreningen, dvs. egenkos med hver enkelt valp fortsetter og jeg merker at det er forskjell på hvor fort de roer seg. Men etterhvert sovner de på fanget mitt.

Alle sammen har nå fått opp øynene, men de ser ikke noe særlig ennå. De hører heller ikke noe særlig, men luktesansen er det ingen ting i veien med. Med en gang Penny legger seg i valpekassen er de på vandring mot puppen, noen mer på beina enn andre.

Penny er ganske smart, med ti jur og fem valper legger hun seg på annenhver side når de får mat.  Så når vi er ute kan en se at det er mer på den ene siden enn på den andre.

I dag har Annette vært på besøk, og hun er veldig fornøyd med det hun ser. Alle valpene legger fint på seg, noen mer enn andre, men vektoppgangen er fin for alle sammen.

Klørne vokser fort og jeg måtte klippe noen på nytt i dag. Hadde trodd at det holdt med en gang i uken, men de vokser så vanvittig fort. Det kan jo selvfølgelig også skyldes at jeg ikke tok nok sist, men på den annen side – litt klipping ofte er jo fin trening både for valpene og for meg.

Ormekur er kjøpt inn og onsdag skal valpene og Penny få sin første ormekur. Det vil overraske meg veldig om de har innvollsorm, slik som de legger på seg. Men ormekur skal de ha, både mens de er her, og når de kommer til sine nye hjem.