11. mar, 2019

11. mars - tid for mat

I dag har valpene fått mat for første gang, litt karbonadedeig, spedd med eggeplomme, fløte og tørrfor. Alle sammen spiste med god appetitt. Jeg hadde forventet meg mye søl, men det var kun en som hadde beina i matskålen.

Samtidig som de får mat starter jeg innkallingstrening med fløyte. Hver gang de skal få mat får de et fløytesignal. På den måten lærer de at det signalet betyr kom, her får dere noe godt. Valpekjøperne vil få med seg en fløyte så de kan fortsette med dette når valpen flytter inn.
Penny kunne innkallingsignalet når vi hentet henne, og det håper jeg disse valpene vil også.

I dag har jeg satt opp en grind rundt bassenget, så dersom noen skulle klatre over finner jeg dem lett igjen. Jeg tror det blir lenge til noen kommer over, men da slipper jeg å tenke på at de kan komme til «farlige» steder.

Det har til tider vært veldig mye lyd i valpene i dag – jeg tror det har vært litt varmt for dem, men nå er det rolig og godt. De er veldig selskapssyke og blir helt rolige når vi tar dem opp og koser med dem. Noen har også vært på bordet i dag – og det gikk mye bedre enn i går, men i dag manglet vi fotograf.

De begynner å interessere seg mer og mer for hva som skjer rundt dem, og leker stadig mer. I dag la jeg en tom eggekartong opp oi valpekassen og den har de hatt mye moro med.
Valpene har hatt besøk av Liv og Trond som skal ha en av tispene. Det satte de stor pris på.