13. mar, 2019

13. mars

Månedsbursdagen ble feiret med besøk av valpekjøpere. Både Penny og valpene synes det var veldig hyggelig – og nå ligger alle og sover.

Også i dag har alle vært på bordet. Jeg går over hver valp kjenner på den og i dag har jeg også sjekket tennene. Det er veldig lurt å venne valpen til å bli tatt på, det har en igjen når den blir stor.

Valpene begynner å få sin egen vilje, selv om de har fått større plass har jeg fortsatt bassenget inne i valpegrinden. Foreløpig skal de få sove der, da kan Penny gå ut og inn som hun vil til dem. For allerede i dag har en av valpene greid å komme seg over grinden, så inntil vi finner en annen løsning får de fint sove i bassenget om natten. På den måten lærer vi dem (forhåpentligvis) å skille mellom natt og dag.
Vilje ja, når vi setter dem opp i bassenget er det hyl og skrik – der vil de ikke være. Men det gir seg raskt og da sovner de.

Vi fikk spørsmål om hva en trenger av utstyr til valpen. Her er det vi tenker er helt nødvendig.

Seng, eventuelt bur som hunden kan sove i. Jeg er veldig fornøyd med Biabed, men den billige varianten på Biltema er like bra – og greit til å begynne med for valpetennene kan ødelegge.
Teppe
Mat og vannskål
Bilbur, selv er jeg veldig fornøyd med Herkulesbur, men det finnes mange gode bur.
Halsbånd og kobbel
Noen leker
Børste og klotang – selv om pelsen ikke behøver å børstes er det lurt å gjøre det ofte så hunden blir vant til det.
Fløyte (unnværlig til innkalling) - dere får med en fra meg
Forsikring – blir hunden syk kan et veterinærbesøk koste veldig mye.